ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Ο πρωτογενής τομέας ως μοχλός ανάπτυξης της χώρας

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Σπήλιος Λιβανός

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Παύλος Τσακίρης

Διευθύνων Σύμβουλος «Tsakiris Family Α.Ε.»

Ασχολείται με την παραγωγή αβγών (Αβγά Τσακίρη) και δημητριακών πρωινού (Le Petit Dejeuner). Διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση Tsakiris Family και μαζί με την αδερφή του είναι οι εκπρόσωποι της τρίτης γενιάς της οικογένειας. Από το ξεκίνημα της ενασχόλησης του με την επιχείρηση, βασικός του στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με σεβασμό στο περιβάλλον. Σε πρόσφατο ευρωπαϊκό διαγωνισμό αναδείχθηκε Κορυφαίος Νέος Ευρωπαίος Αγρότης για τη χρήση πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή.

Κωνσταντίνος Τζίκος

Αγρότης

Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά επέλεξε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, ιδρύοντας το 2011 την αγροτική του επιχείρηση ενώ το 2014 εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Είναι καταρτισμένος στην εφαρμογή ΑΠΕ στη γεωργία καθώς και στην ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών στην φυτοπροστασία, αφού έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων.

Θεόφιλος Θεοφίλου

Ιδρυτής «Microroots - Organic»

Η Microroots_Organic είναι μια νεοσύστατη επαγγελματική μονάδα οργανικής παραγωγής microgreens, βρώσιμων λουλουδιών και babyleaf με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Οι σύγχρονες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων βρίσκονται στη Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης. Οι γνώσεις του πάνω στον πρωτογενή τομέα και την παράγωγη, συνδυαστήκαν άψογα με την αγάπη του για την υψηλή γαστρονομία, με αποτέλεσμα την δημιουργία μια σύγχρονης μονάδας παραγωγής, ικανή να ικανοποιήσει και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Χρησιμοποιώντας απόλυτα φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον, τον καταναλωτή και το ίδιο το προϊόν κατόρθωσε μαζί με τους συνεργάτες του να συνδυάσουν την τεχνολογία, την καινοτομία και την δύναμη της φύσης με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Ανθή Χαραλαμπόγλου

Γεωπόνος – Οινολόγος

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ και θέλοντας να γνωρίσει το κόσμο του κρασιού, πήγε στη Γαλλία μέσω του προγράμματος Erasmus. Σπούδασε οινολογία στη Βουργουνδία κάνοντας τρύγους σε μεγάλα οινοποιεία της Γαλλίας ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε με την παλαίωση των οίνων σε οινοποιείο της Κίνας. Επιπρόσθετα, απέκτησε μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στην αμπελουργία και οινοποίηση των κρασιών του Νέου Κόσμου στη Νέα Ζηλανδία. Σήμερα ασχολείται με το οινοποιείο της οικογένειάς της στη Κρηνίδα Σερρών στο Δήμο Αμφίπολης, όπου παράγει οίνους βιολογικής καλλιέργειας συνδυάζοντας τις γνώσεις με την πολυετή εμπειρία της στο χώρο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Έλενα Σώκου

Δημοσιογράφος- Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για Περιφερειακά Μέσα