ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Έρευνα & Καινοτομία: οι βάσεις της νέας οικονομίας

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Χρίστος Δήμας

Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Γιάννα Τζίκα

CEO «ΚΟΝΒΑ ΑΕΒΕ»

Σπούδασε Marketing με περαιτέρω εκπαίδευση στο Management & Leadership. Από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, το 2003 εντάχθηκε στο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης, την «Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου» ως υπεύθυνη για τα brands “TRATA” & “FLOKOS” αποτελώντας την 4η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης. Από το 2015 ανέλαβε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Υπήρξε αρμόδια για την επίβλεψη και την εφαρμογή του καινοτόμου project διασφάλισης ποιότητας «Αποτύπωμα Ψαριού» καθώς και για την εκπόνηση ενός πλάνου εκσυγχρονισμού της παραγωγής με βασικό γνώμονα την καινοτομία και την πράσινη ενέργεια. Από το 2017 είναι Endeavor Entrepreneur ενώ διακρίθηκε με την ένταξη της στις λίστες του περιοδικού Fortune 40 under 40 (2020) και 30 Most Powerful Women in Business (2021).

Νικόλαος Τακάς

CEO «THERMI Group»

Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σε Shipping & Finance από το Cass Business School του City University του Λονδίνου, όπως επίσης και MBA από πανεπιστήμιο του Winchester. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας THERMI VENTURE CAPITAL MANAGEMENT, αντιπρόεδρος του THERMI GROUP, εταίρος στην κατασκευαστική εταιρεία ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΕ και Πρόεδρος της εταιρείας Εμπορίας Δομικών Υλικών DOMOS AE. Επίσης, διατελεί Διευθύνων Σύμβουλος σε πάνω από 15 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Ενέργειας, ΙCT και των Περιβαλλοντικών Λύσεων. Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) από το 2013, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) από το 2017, μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ενέργειας (Hellenic Energy Association) και μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων Ελλάδος. Τέλος, από τον Απρίλιο του 2019 διατελεί επίτιμος πρόξενος της Σλοβενίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Δημήτρης Κούτρας – Ερευνητής ΕΚΕΤΑ και Founder της «Neuro Cognitive Robotics

Ερευνητής ΕΚΕΤΑ και Founder της «Neuro Cognitive Robotics

Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΔΠΘ. Υποψήφιος Διδάκτορας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής του ίδιο τμήματος. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνάς και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) πάνω στο σχεδιασμό αυτόνομων αυτοκινήτων. Σήμερα εργάζεται στο ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ίδιου ερευνητικού κέντρου (ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) πάνω στην ανάπτυξη μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης και την εφαρμογή τους για τον σχεδιασμό αυτόνομων εναέριων οχημάτων (drone). Το 2021 ξεκίνησε μια πρωτοβουλία μέσω της start-up NeuroCognition σχετικά με την προσπάθεια μεταφοράς αγαθών κυρίως ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μικρά νησιά της χώρας μέσω ενός δικτύου διασυνδεδεμένων βάσεων drone. Η Neuro Cognitive Robotics αναπτύσσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), που επιτυγχάνουν υψηλό επίπεδο λειτουργικής αυτονομίας μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν διάφορες γεωργικές εργασίες, όπως το ράντισμα μιας έκτασης, ενώ παρακολουθούνται εξ’ αποστάσεως.

Λία Κουδούνη

Γενική Διευθύντρια της Φαρμακαποθήκης ΛΙΑΦΑΡΜ, μέλος του ομίλου ΣΤΡΟΥΜΣΑ

Η ΛΙΑΦΑΡΜ έχει πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της υγείας, εξυπηρετώντας 500 φαρμακεία πανελλαδικά και αποτελώντας ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα διανομής στην Ευρώπη με ποσοστό αυτοματοποίησης 98%. Το ακαδημαϊκό υπόβαθρο της Λίας περιλαμβάνει οικονομικές (BS, EMBA) και νομικές σπουδές (LLM) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως τρίτη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση, σχεδιάζει το μέλλον με γνώμονα πάντα τις επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής και ανθρώπινο δυναμικό. Εκπροσωπεί την εθνική ομάδα ιππασίας με διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Σοφία Τουντούρη

Δημοσιογράφος