ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Η ψηφιοποίηση ως ευκαιρία ανάπτυξης μιας νέας οικονομίας

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Γεώργιος Σταθόπουλος

Ο Γιώργος εργάζεται στην Google ως υπεύθυνος του τμήματος New Business ως Sales Development για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι απόφοιτος του INSEAD (MBA), του Πανεπιστημίου του Bath (MSc Advanced Management Practice) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας). Κατά το παρελθόν, έχει εργαστεί στην Google ως Senior Business Development Manager (Central/Eastern Europe), στην Intralot (Director of Product Sales) και στην Uber (MBA Associate).

Δανάη Παπαδημητρίου

Η Δανάη είναι ερευνήτρια με πλούσια συμμετοχή σε ερευνητικά
έργα στον τομέα των εργαλείων για τη μέτρηση του κοινωνικού αντικτύπου έργων, δράσεων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ψηφιακών εργαλείων για την
ενίσχυση της νεολαίας.
Από το 2018 ίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία «Artit Ltd», μια νέα πρωτοποριακή
ψηφιακή πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού με στόχο την επιβράβευση και την
ανάδειξη καλλιτεχνών από όλο το κόσμο. Στοχεύοντας στην προώθηση της
κοινωνικής επιχειρηματικότητας και αξιοποιώντας τη δύναμη της τέχνης και της τεχνολογίας, το «Artit» έχει πάνω από δύο χιλιάδες καλλιτέχνες
– ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής προέλευσης-,
που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος δωρεάν σε μια σειρά διαγωνισμών με
σκοπό να προβάλουν τη δουλειά τους και τις ιδέες τους.

Γιάννης Ασσαέλ

Ο Γιάννης είναι Senior Research Scientist στην «Google DeepMind» στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει διακριθεί στους «30 Under 30» εξέχοντες επιστήμονες της Ευρώπης από το περιοδικό Forbes. Το 2013 αποφοίτησε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με πλήρεις υποτροφίες συνέχισε τις σπουδές του για MSc in Computer Science στο University of Oxford, όπου διακρίθηκε με το Tony Hoare Prize για την καλύτερη επίδοση στο έτος του, και για MRes in Machine Learning στο Imperial College London. Το 2016, επέστρεψε στο University of Oxford για διδακτορικό στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης με πλήρη υποτροφία της Oxford – Google DeepMind Graduate Scholarship. Μέσα στο πρώτο έτος των σπουδών του, μετά από μια σειρά από ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις και επιχειρηματικές επιτυχίες, ξεκίνησε ως ερευνητής στην Google DeepMind παράλληλα με τις σπουδές του. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, η έρευνά του κέντρισε πολλές φορές το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (BBC, Reuters, TheTimes, FinancialTimes), και εστιάζει σε καινοτομίες με θετική κοινωνική απήχηση όπως την οπτικοακουστική αναγνώριση φωνής, τη σύνθεση φωνής για ασθενείς με ALS και την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την επαναφορά αρχαίων Ελληνικών επιγραφών, φέρνοντας επανάσταση στον κλάδο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Αυγουστίνος Γαλιάσος

Ο Αυγουστίνος Γαλιάσος έχει σπουδάσει management στην Ελλάδα, με μεταπτυχιακό στη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας στο πανεπιστήμιο του Warwick στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές όπως η Bloomberg, η Coca Cola και η McVitie’s, στους τομείς της στρατηγικής, της καινοτομίας και στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και οργάνωσης παραγωγής. Από το 2018 δουλεύει σε μεγάλη βρετανική εταιρεία τσαγιού, ως υπεύθυνος προϊόντων για όλο τον κόσμο.
Έχει αναπτύξει έντονη ενασχόληση με την ελληνική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, από την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε στο Hellenic TV μέχρι τη δημιουργία του μεγαλύτερου ελληνικού Facebook Group στον κόσμο εκτός Ελλάδος («Έλληνες στο Λονδίνο», 62.000 μέλη). Αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του αυτής ήταν η δημιουργία το 2017 του Greek List. Το Greeklist.co.uk είναι το πληρέστερο Business Listings website ελληνικών επιχειρήσεων & επαγγελματιών στο Hνωμένο Bασίλειο, με πάνω από 700 καταχωρήσεις. Το GreekSelect.com είναι η μοναδική πλατφόρμα ελληνικών προσφορών και εκπτώσεων στο ΗΒ που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους Έλληνες στη σημαντική μείωση των καθημερινών εξόδων τους σε ελληνικές επιχειρήσεις και ελληνικά προϊόντα, προωθώντας παράλληλα τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Γιάννης Πάπιστας

Ο Γιάννης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, PhD, έχει εργαστεί για 2 χρόνια στο IMEC, κορυφαίο ερευνητικό κέντρο στον κλάδο του ψηφιακού μετασχηματισμού και νανοτεχνολογίας και πλέον είναι συνιδρυτής της startup εταιρείας axelera.ai στον τομέα της διευκόλυνσης της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης με γνώμονα το περιβάλλον, την ισότητα και την προσωπική ασφάλεια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Θανάσης Φουσκίδης

Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», Mega Channel