ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Προοπτικές ελεύθερων επαγγελματιών στην εποχή μετά την πανδημία

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δημήτρης Ανδρεάκος

Πολιτικός Μηχανικός

Ο Δημήτρης μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στο City του Λονδίνου. Έζησε, σπούδασε και εργάστηκε στο Λονδίνο για 7 χρόνια όταν και αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν από 2 χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε για 2 τεχνικά γραφεία ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Τώρα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και είναι επιβλέπων Μηχανικός σε κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας.

Φαίη Βάρδα

Δικηγόρος

Η Φαίη ασκεί μάχιμη δικηγορία ως ελεύθερη επαγγελματίας με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης το Εταιρικό και Αστικό Δίκαιο, εργαζόμενη στον δικηγορικό κλάδο ήδη 4 χρόνια τώρα. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) «Δίκαιο και Οικονομικά» (MSc “Law and Economics”), με θεματική διπλωματικής εργασίας επί του ζητήματος των θεσμικών προϋποθέσεων για οικονομική ανάπτυξη καθώς και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. 

Βασίλης Καπώνης

Οικονομολόγος Msc - Λογιστής – Φοροτεχνικός

Ο Βασίλης είναι απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές ολοκληρώθηκαν στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πληροφορικής και Οικονομικών με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων». Είναι Οικονομολόγος, Λογιστής, Φοροτεχνικός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων καθώς και μέλος του Ο.Ε.Ε. από το 2013 έως και σήμερα. Το 2016 εντάχθηκε στο σώμα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών και από το 2020 έχει την δική του εταιρεία Οικονομικών και Φορολογικών συμβουλών και έχει λάβει το 2021 την Πιστοποίηση του Ειδικού Εσωτερικού Ελεγκτή. Στο σύνολο του εργασιακού του βίου έχει χειριστεί πληθώρα ζητημάτων φορολογικού και φορονομικού ενδιαφέροντος και στο πελατολόγιο του έχει γνωστές εταιρείες από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ γνωρίζει πολύ καλά της ανάγκες μιας Ελληνικής επιχείρησης πράττοντας πάντοτε τα βέλτιστα για την επίτευξη των προσδοκιών των Ελληνικών επιχειρήσεων για ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Δημήτρης Πάλλης

Οδοντίατρος

Ο Δημήτρης γεννημένος στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών το έτος 2012. Το 2015 εισήλθε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα σπουδών του ανωτέρω προγράμματος. Από το 2018 αποτελεί Επιστημονικό Συνεργάτη του τομέα Προσθετικής της Οδοντιατρικής Αθηνών, συνδράμοντας στην εκπαίδευση των φοιτητών. Τον Φεβρουάριο του 2019 ίδρυσε το οδοντιατρείο Dental Wellness στο κέντρο της Αθήνας. Πρωταρχικός στόχος του ιατρείου είναι η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων θεραπείας και η ψηφιακή οργάνωση και λειτουργία, σύμφωνα με ευρωπαϊκά-διεθνή δεδομένα και πρότυπα της οδοντιατρικής επιστήμης. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Γιώργος Πιέρρος

Δημοσιογράφος στο Action 24 και στα «parapolitika fm 90,1»