ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Η επαγγελματική εκπαίδευση ως βάση για τα σύγχρονα δεδομένα της οικονομικής ζωής

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ

Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ιωάννα Λυτρίβη

Η Ιωάννα Λυτρίβη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Συμβουλευτική Ομάδα της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και στο Συμβούλιο Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της Ε.Ε. (European Training Foundation). Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Κωνσταντίνα Κακιά

Η Κωνσταντίνα Kακιά μεγάλωσε στα Τρίκαλα, είναι  Πτυχιούχος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής (Βρεφονηπιοκόμος) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης έχει εργαστεί τέσσερα χρόνια σε παιδικό Σταθμό, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Επιπέδου Μάστερ στην Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Frederick, και τώρα εργάζεται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Παναγιώτης Κέππας

Μαθητής Τρίτης Λυκείου στο 4ο Επαγγελματικό Λύκειο Αθηνών στην κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σοφία Αρβανιτίδου

Η Σοφία Αρβανιτίδου από τον Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας Διευθύντριας στο ΔΙΕΚ Λήμνου κατέχοντας τα δύο προηγούμενα έτη τη θέση της υποδιευθύντριας του ΔΙΕΚ. Είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, ερευνήτρια και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (ΑΠΘ) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, στις μεταφραστικές σπουδές (Master in Arts: Translation Studies) και στις Σπουδές στην Εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  Διαθέτει 15 έτη διδακτικής εμπειρίας σε εκπαιδευτικές δομές της γενικής αγωγής. Διετέλεσε λέκτορας αγγλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και στα ΚΔΒΜ στη Λήμνο. Η απόσπασή της στα κοινοτικά σχολεία της Νότιας Αφρικής (2008-2013) την εμπλούτισε με εμπειρία πάνω στην αυτονομία των μαθητών, τη συμβουλευτική μεταναστών αλλά κυρίως τη διαπολιτισμική επικοινωνία. Έχει άριστη γνώση αγγλικής και γαλλικής γλώσσας και καλή γνώση ισπανικής. Είναι τακτικό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση, τη συμβουλευτική ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία και τις ξένες γλώσσες, την οργάνωση και στο σχεδιασμό διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους εκπαιδευόμενους. Είναι κάτοχος βραβείου στη δημιουργική γραφή. Έχει εισηγήσεις σε συνέδρια και πληθώρα δημοσιεύσεων.

Ράνια Κασαπάκη

Η Ράνια Κασαπάκη είναι απόφοιτη Ι.Ι.Ε.Κ σε δυο ειδικότητες του τομέα οικονομίας  και διοίκησης. Ως στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου και φοροτεχνικού γραφείου αλλά και ως στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας. Τα τελευταία τρία χρόνια, κατέχει στον ίδιο εκπαιδευτικό όμιλο που ολοκλήρωσε τις σπουδές της, την θέση της γραμματειακής υποστήριξης και υπεύθυνης του αρχείου των σπουδαστών, όπου τα καθήκοντα της είναι η διατήρηση και καταχώρηση των αρχείων των σπουδαστών καθώς και η άμεση εξυπηρέτηση σε καθημερινά ζητήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου σπουδών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Γιώργος Μιχαηλίδης

Δημοσιογράφος στο «protothema.gr» και στο Kontra Channel