ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Η πορεία προς την επιτυχία μέσα από το πρίσμα των νεοφυών επιχειρηματιών

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Γιάννης Μπρατάκος

Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Αιμίλιος Χαλαμανδάρης

Ο Αιμίλιος ήταν συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της «Innoetics», μια spin-off startup με αριστεία στην τεχνολογία σύνθεσης φωνής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το ΕΜΠ, καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Τηλεπικοινωνίες και την Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας που ανέπτυξε μία από τις κορυφαίες τεχνολογίες συνθετικής ομιλίας στον κόσμο. Έχει οδηγήσει στην καθιέρωση της «Innoetics» ως μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες συνθετικής ομιλίας διεθνώς, με αποκορύφωμα την απόκτησή της από τη Samsung Electronics το 2017. Σήμερα ο Αιμίλιος είναι ο επικεφαλής της Ε & Α της Samsung Electronics Ελλάδας και είναι μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από το 2019 έχει την τιμή να υπηρετεί και ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας, του ανώτατου συμβουλευτικού οργάνου για τη διαμόρφωση και εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στην Ελλάδα.

Ιωάννα Φωτοπούλου

Η Ιωάννα είναι μηχανικός και ασχολείται με το επιχειρείν από το 2008. Ξεκίνησε την πρώτη της εταιρεία στα 19 της, ενώ σήμερα βρίσκεται στην τρίτη της εταιρεία. Η «PirateScale» είναι μια εταιρεία μηχανικών, η οποία δημιουργεί διαδικτυακά εργαλεία εξειδικευμένα για την δημιουργία στρατηγικής πωλήσεων και στρατηγικής ανάπτυξης των εταιρειών online. Θεωρεί πως η αυτοαπασχόληση είναι η μεγαλύτερη μορφή δύναμης και ανεξαρτησίας του ανθρώπου. Για την δράση της έχει βραβευθεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το Clinton Global Initiative University, το One Young World και υπήρξε Curator των GlobalShapers του World Economic Forum στην Ελλάδα.

Βασίλειος Τσιπάς

Ο Βασίλης είναι γεωπόνος, Startuper, ιδρυτής της εταιρείας «Plantbox» που ασχολείται με την τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία μικρών δέντρων ελιάς. Πραγματοποιεί εξαγωγές σε πάνω από 22 χώρες. Έχει λάβει 3 βραβεία καινοτομίας και πάνω από 10 διακρίσεις. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι η διάκριση το 2017 & 2018 ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους νέους επαγγελματίες του κλάδου της αγροδιατροφής από το Τμήμα Αγροτικής και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας, η διάκριση του ως  ο 2ος καλύτερος νέος επιχειρηματίας στον τομέα της αγροδιατροφής στην Ελλάδα για το 2020 από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών Ελλάδας, καθώς και η αποδοχή και συμμετοχή της «PlantBox» στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας CES στο Las Vegas το 2019.

Αναστάσιος Μπανιώρας

Ο Αναστάσιος είναι ιδρυτής του «tab.gr». Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής Α.Π.Θ., ενώ στο Μεταπτυχιακό του ασχολήθηκε με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί σε digital marketing agencies της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Αγγλίας  με ενεργή εμπλοκή στην online στρατηγική μεγάλων supermarkets, αλυσίδας ξενοδοχείων και e-shops με πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι καθηγητής digital marketing εδώ και 4 χρόνια στο AKTO Art & Design, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχει ιδρύσει τη δική του επιχείρηση «tab.gr», με σκοπό τη βελτιστοποίηση της online παρουσίας επιχειρήσεων. Επιπλέον, παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε νέους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του eBusiness, είτε με δικά τους project, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Ο Στέλιος είναι ιδρυτής της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης «Befoo», η οποία εστιάζει στη διανομή υγιεινού φαγητού. Παράλληλα, είναι ο επικεφαλής της «Gault & Millau» στην Ελλάδα και ιδρυτής της εφαρμογής εθελοντικής αιμοδοσίας «dinoumeaima app».

Σουζάνα Θεοδωρίδου

Η Σουζάνα είναι Managing Director και συνιδρύτρια στο «Grekaddict.com», μία σύγχρονη πλατφόρμα που προσφέρει τουριστικές εμπειρίες. Είναι επίσης Startup Program Manager στην Microsoft (Greece, Cyprus, Malta), Συνιδρύτρια στην SEO Copywritingagency και Instructor περιεχομένου στην «KnowCrunch».

Αναστάσιος Κωνσταντάρος

Ο Αναστάσιος είναι Startuper της εταιρείας «BoatsΑdvisor» με την πρώτη παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα αξιολόγησης σκαφών αναψυχής, ενώ διατηρεί παράλληλα και συμβουλευτική εταιρεία για την ανάπτυξη του yachting.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Ελευθερία Νταβατζή

Δημοσιογράφος στο Mega Channel