ΠΑΝΕΛ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Παραδοσιακά επαγγέλματα και οικογενειακές επιχειρήσεις: από την κρίση στην αναγέννηση

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Αριστείδης Μπούστρας

Ο Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ίδρυσε τη δική μου Ανώνυμη Εταιρεία «NAG Α.Ε.» που δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια στον τομέα του Digital Marketing και των Νέων Τεχνολογιών. Μέσα από την δραστηριότητα αυτή είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει αρκετή εμπειρία στο αντίκειμενο του Digital Marketing και να συνεργαστεί με μεγάλους εγχώριους αλλά και πολυεθνικούς πελάτες. Βλέποντας τις τάσεις να αλλάζουν στον Πρωτογενή Τομέα και τις απαιτήσεις για σύνδεση αυτού με τις νέες τεχνολογίες, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρείται στη Βοιωτία τα τελευταία 25 χρόνια. Πριν 2 χρόνια λάνσαρε στην αγορά branded αγροτικά προϊόντα, τα οποία και εμπορεύεται μέσω του σύγχρονου e-shop της επιχείρησής. Παράλληλα, γίνεται χρήση drone με σκοπό την επισκόπηση των καλλιεργειών, την παρακολούθηση της συνολικής υγείας μιας καλλιέργειας και την τοπική εφαρμογή θεραπειών. Τέλος αξιοποιoύντα όλα τα κανάλια επικοινωνίας με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλότερων πωλήσεων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.  

Ιωάννα Παναγιωτίδου

Η Ιωάννα είναι μέλος οικογενειακής επιχείρησης στην Κάλυμνο, η οποία προμηθεύεται και επεξεργάζεται σφουγγάρια αξιοποιώντας νέες επιχειρηματικές στρατηγικές στην εμπορία των σφουγγαριών. Αποτελεί την 3η γενιά απασχόλησης στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση.

Κατερίνα Καρβελούτσου

Η Κατερίνα έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής επιχείρησης «Καρβελούτσος ΕΠΕ». Η εταιρεία ασχολείται με την εμπορία και διανομή νερού με βυτιοφόρα οχήματα σε περιοχές που στερούνταν δίκτυο ύδρευσης καθώς και σε εργοτάξια, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, πτηνοτροφεία, πισίνες, κήπους, οικείες. Με νέες μεθόδους και πρακτικές φιλοδοξεί ως τρίτη γενιά που ασχολείται με την επιχείρηση να την εκσυγχρονίσει ακόμα περισσότερο.

Καλλιόπη Μαγαλιού

Η Καλλιόπη Μαγαλιού μεγάλωσε στον Άλιμο και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ίδια συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της γυναικείας και παιδικής ένδυσης, ήδη, από το 1967. Η νεανική της ματιά σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση της μακροχρόνιας εμπειρίας της οικογένειας της στο χώρο συνέβαλαν όχι μόνο στη διατήρηση αυτής της επιτυχημένης πορείας, αλλά και στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της με την χρήση των νέων τεχνολογιών.  

Γεώργιος Φασουλάς

Ο Γιώργος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από πολύ νωρίς, όταν σε εφηβική ηλικία συμμετείχε στη δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης στην παραγωγή και εμπορία κρεάτων, την «KRIVEK AE». Παράλληλα με τις σπουδές του στο School of business and economics , Department of Management and International Business, ανέλαβε διευθυντική θέση στην εταιρία ως Managing Director, προάγοντας την εταιρική διακυβέρνηση μέσα από αναδιοργάνωση της εταιρίας και συντονίζει την υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής.  Ανέπτυξε το πελατειακό portfolio της εταιρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσα από στρατηγικές συνεργασίες σε 6 χώρες φτάνοντας σε τζίρο πάνω από 35 εκ ευρώ. Στοχεύει μεταξύ άλλων στην εφαρμογή βιώσιμης διαχείρισης σε καθετοποιημένη λειτουργία, στην είσοδο σε νέες αγορές, αλλά και στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και λανσάρισμα  πρωτοποριακών προϊόντων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ

Μπάγια Αντωνοπούλου

Δημοσιογράφος: Mega, Parapolitika 90.1, hernews.gr